• De Chirozondag
  • Inschrijven
  • Kamp
  • Uniform
  • Speciale Activiteiten
  • Verzekering
  • Groepsleiding

De Chirozondag

We houden activiteit op zondag van 14.00 uur tot en met 17.00 uur (welke data precies kan je terugvinden in het activiteitenkrantje dat per afdeling wordt opgesteld). Deze uren kunnen soms aangepast worden als er bv. een speciale activiteit wordt gehouden. Lees je activiteitenkrantje dus zeker heel goed na!! Wees ook telkens op tijd!! Te laat komen kan heel storend werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inschrijven

Bij de kinderen en jongeren die reeds vorig chirojaar (een chirojaar begint telkens in september) lid waren van onze chirogroep krijgen bij aanvang van het nieuwe chirojaar sowieso een inschrijvingsformulier thuis opgestuurd. Als u beslist uw kind terug in te schrijven als lid van de chiro, mogen wij dan vragen zo snel mogelijk het lidgeld te betalen. Uw kind kan pas aangsloten/verzekerd worden als het lidgeld werd gestort op onze chirorekening.

Download hier het inschrijvingsformulier

Hou er rekening mee dat uw kind pas volledig is ingeschreven wanneer zowel het lidgeld werd betaald en het inschrijvingsformulier werd ingediend. Je mag natuurlijk ook altijd een keertje proberen of chiro wel iets voor jou is, zonder dat je je onmiddellijk hoeft in te schrijven. Als je het leuk vind kan je je dan aansluiten bij onze chirogroep.

Het lidgeld bedraagt 25 euro en wordt gestort op het rekeningnummer van Chiro St.-Andries:
BE38 7330 1233 2972. Vergeet je naam + "lidgeld" niet te vermelden op het overschrijvingsformulier.
In het lidgeld is inbegrepen: aansluiting bij Chiro Nationaal (verzekering), een drankje voor 4-uurtje,
onze werkingkosten (knutsel - en spelmateriaal).

 

Kamp

Download Medische Fiche
Je medische fiche dien je in bij het inleveren van de bagage, een dag voor het kamp

 

 

 

Uniform

Het Chiro-Uniform

Als leiding en lid van de Chiro zijn we heel trots om het nationale Chiro-uniform te mogen dragen. We verwachten dan ook dat iedereen op zondag en op andere Chiro-uitstappen in uniform aanwezig is. Op die manier vallen we ook meer op als groep. In de Chirowinkel, De Banier, kan je terecht om het Chiro-uniform aan te schaffen. Je vind er tal van verschillende kledingstukken, maar een broek of rok, een rode T-shirt en een blauwe pull of hemd zijn voldoende. De dichtsbijzijnde Banier kan je vinden in Gent:
Huis a/d Waterkant, Hoefslagstraatje 1 (zijstraat van de Lange Munte).

www.debanier.be

Hou er rekening mee dat zo'n uniform niet zo goedkoop is, koop dus beter op de groei. Maar zo'n uniform kan wel tegen een stootje en gaat dus jaren mee.

We hebben nog enkele pasmaten in onze chirolokalen zelf liggen. Ook kunnen we nog enkele tweedhandsuniformen aanbieden aan -50%. Je kan dus altijd voor of na de chiro eens komen passen.

Trui Chiro St.-Andries

Ook hebben we sinds een paar jaar een eigen (enkel voor onze Chirogroep) Chiro-pull laten bedrukken. Het gaat om een grijze pull met kap met appelblauwzeegroene opdruk. Eén keer per jaar doen we een oproep via de algemene brief om wie dat wil zo'n pull op het chirolokaal kan komen passen en bestellen. Nogmaals willen we erop drukken dat zo'n chirotrui niet verplicht is, maar kan wel bijdragen dat een groter samenhorigheidsgevoel van onze groep zodat we meer opvallen naar buiten toe. De prijs voor zo'n pull bedraagt 20 euro voor de kindermaten en 25 euro voor volwassenmaten.

Speciale Activiteiten

Er zijn heel wat centjes nodig om onze lokalen te onderhouden, de energiekosten te betalen en het nodige materiaal aan te kopen. Ook met het oog op de bouw van een nieuw chirolokaal in de nabije toekomst moeten we steeds meer centen kunnen inzamelen. Subsidies en lidgeld volstaan hier echter lang niet voor. Vandaar dat we elk jaar speciale activiteiten houden om wat extra geld in het laadje te brengen zoals een Eetfestijn (periode oktober/november), een Ouderavond, een Fuif 'The Sound of Chiro' (periode februari), enz. . Af en toe kan een extra activiteit zoals een Algemene Quiz ons ook wat financieren. Door uw aanwezigheid op deze speciale activiteiten betuigt u interesse en waardering voor de leiding en de oud-leiding die dit alles organiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzekering

Wie ingeschreven is als lid van de Chiro is ook automatisch verzekerd door de Chiroverzekering.
Deze komt tussen bij ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Als je per ongeluk iets van iemand anders kapotmaakt, of als je iemand een duw geeft en die breekt een been, dan ben je burgerlijk aansprakelijk. Dat wordt verzekerd door de familiale polis van het lid of de leid(st)er in kwestie (of meestal van hun ouders). Hebben zij dat niet, dan speelt de Chiropolis familiale. In beide gevallen betaal je de eerste 173,53 euro zelf. Let wel: de verzekering geldt niet op weg naar of van de lokalen voor of na een activiteit.

Ongevallen

Een ongeval is een plotse gebeurtenis, waarbij je lichamelijk gekwetst wordt, zoals verdrinking, voedselvergiftiging, insectenbeten,... De polis geldt niet voor ziekten, als je springstof gebruikt, bij zelfdoding, als je onder invloed bent van drugs (ook alcohol!) of als je je lenzen verliest.
De Chiroverzekering betaalt het stuk van de medische kosten terug dat de ziekteverzekering
(bv. CM of Bond Moyson) niet terugbetaalt.

Die verzekering geldt ook op de kortste weg van en naar de Chirolokalen. Let erop dat de dokter zich
houdt aan de lijst van het RIZIV, en vraag niet om op een éénpersoonskamer te liggen. Voor deze gevallen vullen jij en de dokter ongevalsaangifte in. Vervolgens stuur je het (liefst met het bewijs van de ziekteverzekering) binnen de 8 dagen naar Interdio, het vroegere LDB.

Download het ongevalsaangifte formulier

Groepsleiding

Voor al je prangende vragen kan je terecht bij onze groepsleidsters Debra Van den Bossche en
Annelies Ribbens.

Debra Van den Bossche
0495/ 40 13 08
debra.vandenbossche@outlook.com